consero

dialogic consulting

Inspirációt, kitartást és lelkesedést viszünk minden projektünkbe

Ügyfeleink számára végzett munkáinkba jóval többet fektetünk be, mint csupán az együtt töltött idő. Partnereinket a közös munka minden lépésében valamint az elakadások, kihívások megoldásában új ötletekkel és energiával támogatjuk.

MÁSOK RÓLUNK

Megkértük néhány ügyfelünket, hogy mondják el milyennek élték meg a közös munkát. Azt gondoljuk, hogy a munkáinkba való legjobb betekintést az Ő tapasztalataik adják

ESETEK

Részletes méréssel tesszük átláthatóvá a munkáinkat. Időről időre esettanulmányként feldolgozunk néhányat, ezeken követhető, hogyan jutunk el a probléma felvetéstől a megoldásig.

REFERENCIÁK

Minden szolgáltatásunkban több éves tapasztalattal rendelkezünk. Szakmai tapasztalatainkból palettát adunk egy-egy referenciamunka bemutatásával.

Mások rólunk

Hannes Winsberger

HANNES WIRNSBERGER

DDB
ügyvezető igazgató

Nagy belátásokkal járó tapasztalatot hozott a számomra és a cégünk számára is a közös programunk, melynek eredményeiből ma is sokat profitálunk. Közvetlen stílus, biztos folyamatvezetés.

Pápai Tamás

PÁPAI TAMÁS

Continental
operatív igazgató

Kreatív, innovatív, proaktív professzionális, eredményorientált, ügyfélfókuszú- ezek azok a legfontosabb szavak amelyekkel fenntartás nélkül jellemezném a Consero szakértőit.

Nagy Péter

NAGY PÉTER

Erste Bank
informatikai igazgató

A Consero egyedül álló módon katalizálta a vezetői csapattá válás folyamatát. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy hatékonyan – közösen - tudjunk válaszolni bármilyen kihívásra. Úgy gondolom ez az értékek új, mai dimenziója.

Kelemen Nóra

KELEMEN NÓRA

Waberer's
HR igazgató

Több éven keresztül működtünk együtt, példamutató az a mód, ahogy a közös programunkat a tanácsadó cég vezette. Nem volt olyan apró kérés vagy probléma, mely kezeletlen maradt volna.

Esettanulmány – I. EGYÜTTMŰKÖDÉSI KULTÚRA KIALAKÍTÁSA

„A legnagyobb előrelépésnek azt tartom, hogy a szervezetben sikerült tudatosítanunk, hogy a jelenlegi működésmódunk és piaci helyzetünk milyen lehetőségeket és veszélyeket hordoz. Ehhez ki tudtunk alakítani egy olyan együttműködési kultúrát ami a szervezeten belül az összes ember számára kihívást jelent és ami mellett el tudtak köteleződni...”

HR igazgató

Előzmény

Egy hazai termelő cég HR igazgatója azzal keresett meg bennünket, hogy a szervezet hosszú távú életképességének megalapozása érdekében új, innovatív stratégiát kezdtek kialakítani.

Megoldás

A stratégiaváltás sikeres megvalósításához szükségesnek tűnt a teljes szervezeti kultúra és a működésmód átformálása és az emberek elkötelezettségének megnyerése.

A célok megvalósítására egy éves változási programot indítottunk, melynek során a Consero team szakértői 40 felső-és középvezetővel dolgoztak együtt a vállalati együttműködés kultúrájának megteremtésén.

Eredmény

A program során folyamatosan mértük az előrehaladást. Minden modulban egy-egy változási területet tettünk a középpontba.

Már az első modul végén – lásd a mellékelt ábra – jelentős eredményeket értünk el, a vezetői team-en belül az elköteleződésben és a saját felelősség felismerésében.

A program 1 éves időtartama alatt növeltük a szervezeti bizalmat, elkötelezettséget és felelősségvállalást, a vezetés adaptációs képességeit. Nyitottabbá tettük a szervezeti kommunikációt és fejlesztettük a szervezeti együttműködés hatékonyságát.

eset1.png

Esettanulmány - II. VÁLTOZÁSMENEDZSMENT A SZERVEZETI IDENTITÁS ÉPÍTÉSÉVEL

„Leginkább a vezetői csapatban kialakult bizalom és nyitott kommunikáció volt az, ami a munkát már a kezdetekben jóval hatékonyabbá tette.”

CIO

Feladat

Egy nemzetközi pénzintézeti ügyfelünk azzal keresett meg bennünket, hogy a hatékonyság növelése érdekében a cég három szervezeti egységét egybevonták.

A gondos tervezés ellenére az új szervezet teljesítménye elmaradt a régi mögött, mindennapossá váltak a vezetők és a területek közti konfliktusok. A szervezet hatékonysági mutatói és a társterületekkel való együttműködés is romlott.

Megoldás

eset2.png

Szakértőink 11 vezetővel dolgoztak együtt team coaching formájában. A program első modulja során megszüntettük a toxikussá vált szervezeti klímát és visszaállítottuk a vezetők közti nyitott kommunikációt és bizalmat.

A közös munka során kiderült, hogy az összevont szervezeti egységek értelmezései arról, hogy mi a feladatuk, milyen viselkedés a követendő, milyen normák alapján működnek, alapvetően eltért. Mindegyik egység törekedett a legjobb teljesítményre, de amiatt, hogy ezt eltérően értelmezték az elvárt szinergia nem jelentkezett.

A második modulban megteremtettük az eltérő nézetek és vélemények megértésének és egyeztetésének lehetőségét és kialakítottuk az egységes működésmód elemeit, amit a szervezeten belül kommunikáltunk.

A program harmadik moduljában létrehoztunk egy olyan belső együttműködési rendszert, ami hosszabb távon biztosítja a szervezet gyorsabb változási képességet.

Az új működésmód és a változási képesség erősítése érdekében a vezetők számára egyéni coaching folyamatot biztosítottunk.

referenciák

Változásmenedzsment

Egy nemzetközi pénzintézet folyamatszervezését követő változási program hatékony megvalósulását támogattuk dialógikus változásmenedzsment eszközökkel.

Vezetőfejlesztés

Legnagyobb munkánknál egy 3,5 millió euro költségvetésű vezetőfejlesztési programot menedzseltünk, melynek keretében mintegy 500 hazai középvállalat felső vezetésével dolgoztunk együtt 2 éven keresztül.

Együttműködési kultúra

Egy termelő cég stratégiájának megvalósulását és működési hatékonyságának növelését segítettük a szervezeten és a vezetésen belüli együttműködési kultúra fejlesztésével.

Jövőkép és stratégia

A hazai szolgáltató állam jövőképének és stratégiai programjának kialakítását és megvalósítását támogattuk szoros együttműködésben több kormányzati szervezettel.

Vezetői team coaching

Egy hazai pénzintézet vezetői csapatával dolgoztunk a munkahelyi konfliktusok feltárásán és egy kiegyensúlyozottabb munkahelyi klíma megteremtésén.

Vezetői kompetenciák

Egy nemzetközi gyógyszergyár 3 éves vezetőfejlesztési programját támogattuk coachinggal és coach szemléletű képzéssel.

Kultúra váltás

Egy nemzetközi gyógyszeripari nagyvállalat kultúraváltásában vállaltunk aktív szerepet. Dialógikus módszerek alkalmazásával hozzájárultunk az új céges kultúra kiépüléséhez és új szervezeti identitás elemek meghatározásához.

Vezetői hatékonyság

Egy nemzetközi autóipari cég vezetési kompetencia-szettjének egységesítését és a hatékonyság növelését támogattuk különböző munkaformájú coaching és coach szemléletű tréning programok keretében.

Szervezeti identitás

Egy nemzetközi nagyvállalat változási programját segítettük mintegy 1.5 éven keresztül. A munka magában foglalta a dialógikus keretekre épülő szemléletmód váltást mind a felső, mind a középvezetés körében.

Szervezetfejlesztés

Egy újonnan induló egészségszolgáltató szervezet fejlesztését támogattuk a vezetői csapat építésével, tréning és coaching munkamódok segítségével.

Vezetői egyéni coaching

Egy biztosító társaság igazgatósági tagjával való coaching munka keretében támogattuk a szervezeti változási stratégia és a vezetői szerep fejlesztését.

Szervezeti elkötelezettség

Egy hazai termelő vállalatnál , dialógikus megközelítésre épülő változásmenedzsment folyamatban dolgoztunk az alkalmazotti elkötelezettség növelésén.

Ügyfeleink köre az induló vállalkozásoktól a nagy nemzetközi márkákig terjed.

Néhányan ügyfeleink közül: Erste Bank, DDB, Continental, Gestamp, T-Systems, Pnzjegynyomda Zrt., Quitness, Groupama Garancia, Waberer's, Novartis, K&H Bank

Számok, adatok

45 000

Post-it

85

Vezetői program

24

Konferencia előadás

5200

Pohár kávé

34 700

Flip-chart papír

Konstruktív dialógus

1870

Workshop

31

Publikáció

34 700

Flip-chart papír

↑ A lap tetejére ↑