consero

dialogic consulting

Dialógikus tanácsadást nyújtó coachok és szervezet fejlesztők innovatív csapata vagyunk

Segítjük ügyfeleinket abban, hogy kiaknázzák a szervezetek szociális architektúrájának fejlesztéséből és az emberek elkötelezettségének növeléséből származó eredményeket.

JÖVŐKÉPÜNK

Célunk, hogy innovatív módon segítsük ügyfeleinket egyedi tapasztalatok és eredmények megszerzésében.

ÉRTÉKEINK

Működésünket áthatja a magas minőségű megvalósítás iránti szenvedélyünk és ügyfeleink sikere melletti elkötelezettségünk.

CSAPATUNK

Senior szakértőink 15-20 éves tapasztalattal rendelkeznek a vezető- és szervezetfejlesztés terén.

MEGKÖZELÍTÉSÜNK

Megközelítésünk alapja, hogy a változás az emberek közti diskurzusokban formálódik és a közösségi értelmezések során folyamatosan alakul ki.

Hisszük, hogy

1-dot-red.png

A tapasztalat meghatározó

2-dot-red.png

A változás lehetőség

3-dot-red.png

A kutatás izgalmas

4-dot-red.png

Dialógus szükséges a probléma megoldáshoz

5-dot-red.png

A team munka valóban működik

6-dot-red.png

Az életminőségünkkel való törődés jobb szakemberré tesz bennünket

Jövőképünk

Olyan világot teremteni, ahol partnereink az elvárásaikat meghaladó tapasztalatokat szereznek és eredményt érnek el.

Célunk, hogy a legfrissebb gondolkodásmód és innovatív dialógikus tanácsadás alapján értelmezzük, megtervezzük és lehetővé tegyük, hogy ügyfeleink egyedi tapasztalatokat szerezzenek és eredményeket érjenek el.

2006-ban egy kisebb csapattal indultunk Szabó Anikó kezdeményezésére dialógikus szolgáltatásainkkal. Azóta több hazai és nemzetközi piaci és kormányzati szervezettel dolgoztunk széles körű szervezet-és változásmenedzsment program keretében.

Az elmúlt években szenior szakértői csapatunk folyamatosan bővült: mindennapi tapasztalataink alapján tanulunk egymástól és partnereinktől; inspiráljuk egymást; alapozunk saját és nemzetközi kutatásokra; és folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásaink.

Értékeink

Működésünket áthatja a magas minőségű, innovatív megvalósítás iránti szenvedélyünk és ügyfeleink sikere melletti elkötelezettségünk.

Elkötelezettség, Innováció , Szenvedély

Ez a három fogalom jellemzi a leginkább azokat az értékeket, amik mellett elköteleztük magunkat és áthatja mindazt, amit csinálunk – ez az ami sikeressé teszi a projektjeinket függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozunk.

Régóta vagyunk tanácsadók, coachok, de még mindig élvezzük az új módszerek, eszközök bevezetését és alkalmazását. Folyamatos innovációnk lehetővé teszi, hogy az elérhető módszertanok krémjét nyújtsuk ügyfeleinknek.

Az ügyfélmunkákba való befektetéseink messze többet jelentenek, mint csupán eltöltött szakértői órák. Legtöbb ügyfelünkkel 2-3 éven át dolgozunk, és folyamatosan kapcsolatban maradunk; elköteleződünk hosszú távú céljaik mellett; új ötletekkel és tapasztalatokkal kísérjük fejlesztéseiket.

graphics-eye-red.png

fókusz

100% -os az elkötelezettségünk az iránt, hogy minden ügyfélmunkánk a lehető legjobb legyen; függetlenül attól, hogy mennyit kell befektetni ehhez.

graphics-heart-red.png

szenvedély

A kiváló eredmény iránti igényünk mélyen gyökerezik- ez az, ami képessé tesz bennünket arra, hogy minden projektünket friss energiával és lelkesedéssel valósítsuk meg.

graphics-arrows-red.png

empátia

Miközben megosztjuk a tapasztalatainkat és tudásunkat, nagy odafigyeléssel vagyunk arra, hogy pontosan és átfogóan értsük partnereink érdekeit és elvárásait.

graphics-team-red.png

team munka

Úgy lehet gondolni ránk, mint a vállalati team extra tagjaira – szoros team munkában dolgozunk együtt ügyfeleinkkel, hogy projektjeink a legjobb eredményt hozzák.

Senior csapatunk

szabo.png

SZABÓ ANIKÓ

Stratégia igazgató

Anikó a Consero alapítója és kreatív fejlesztője, aki a funkcionális tanácsadástól egyre inkább a dialógikus irányokba mozdul el. Stratéga, coach, változásmenedzser, egyetemi tanár.

szondi.png

Szondi György

Kutatási igazgató

Gyuri nemzetközi kommunikációs szakértő, és a terület elismert akadémiai oktatója. Innovatív személete és akadémiai háttere alapján a Consero kutatási programjait fogja össze.

ban.png

Bán Zsuzsanna

Fejlesztési igazgató

Zsuzsa a Consero társ- partnere, az egyszerű és hatásos megoldások elkötelezettje . Zsuzsa kritikus szeme ellenőrzi az összes ügyfélmunkánkat az ajánlatadástól a program zárásig.

worms.png

Patrick worms

Senior tanácsadó

Patrick elsősorban a szervezetfejlesztés terén működik. Mintegy 15 éves szervezetfejlesztési tapasztalattal rendelkezik. Otthonosan mozog a tréning és tanácsadás munkamódokban is.

kalo.png

Kaló Edit

Senior tréner

Edit hosszú évek nemzetközi senior vezetői pozícióját cserélte fel a tanácsadói szerepért. Hozzáállásának alapja, hogy a változások sikere a gondolkodás megváltoztatásának képességében rejlik.

seregi.png

Seregi György

Senior coach

Gyuri akkreditált coach. Több mint 10 éves senior vezetői tapasztalata segíti abban, hogy átérezze és hatásos segítője legyen a vezetők előtt álló legkülönbözőbb kihívások megválaszolásának.

Megközelítésünk

Dialógikus megközelítésünk teszi lehetővé, hogy az emberi és szervezeti kihívásokat pontosan értsük és hatékonyan dolgozzunk velük.

Dialógikus tanácsadási folyamatra építünk

Megközelítésünk alapja, hogy a változás az emberek közti diskurzusokban formálódik és az egyéni és közösségi értelmezések során folyamatosan alakul ki.

A változások hatékonyabbá tehetőek az átalakuláshoz kötődő szervezeti diskurzus-terek megteremtésével és tudatosabbá tételével. Módszertanunk alapja, hogy teret ad az átalakuláshoz kötődő szervezeti diskurzusoknak.

Az emberek gondolkodásának formálásán dolgozunk

A változások akkor történnek meg, ha az emberek az adott témákról elkezdenek másként gondolkodni, megváltoztatják a véleményüket, más-új értelmezést alakítanak ki. Az új beállítódás, új sínre kerülés vezet a viselkedés és a mindennapi működés megváltozásához.

A szervezeti tagok új értelmezései alapján kialakított megváltozott működésmód vezet az új szervezeti működés kialakulásához.

graphics-audio-blue.png

MEGHALLGATÁS

Minden projekt alapja a különböző szervezeti perspektívák meghallgatása. Támogatjuk az eltérő nézetek felszínre kerülését . A folyamat megteremti a rezonálás képességét és bizalomépítő hatása van.

graphics-molecule-blue.png

ÉRTELMEZÉS

A következő lépésben a különböző szervezeti perspektívák és dinamikák kontextusba helyezése történik. A munka során nagymértékben élünk a reflexió eszközeivel, ösztönözzük a résztvevőket, hogy kifejezzék véleményüket.

graphics-sign-blue.png

ÁTFORMÁLÁS

A harmadik lépésben a közös, megosztott elképzelések kialakítása és akciókká bontása történik. A viselkedés és gondolkodásmód váltás alapja a közösen értelmezett jövőkép iránti elkötelezettség.

graphics-stairs-blue.png

FENNTARTÁS

A fenntartási fázis során azokat az intézményes szervezeti kereteket teremtjük meg, melyek biztosítják a szervezeti tudatosság, a reflektív működés és a belső dialógusok fenntartásának kereteit és feltételeit.

Számok, adatok

45 000

Post-it

85

Vezetői program

24

Konferencia előadás

5200

Pohár kávé

34 700

Flip-chart papír

Konstruktív dialógus

1870

Workshop

31

Publikáció

34 700

Flip-chart papír

↑ A lap tetejére ↑